Untitled

 Etusivu - Esittely ja yhteystiedot - Kirjat - Journalistinen tuotanto - Vanha Lappi -Medialanssi -
 Palvelut - Lapin matkailu - Lapin luonto - Vuotoksen kansallispuisto - Politiikka - Arkisto - plogi

 

Kirjat:

Kaihon kotimaa
ISSN 0788-7728
ISBN 951-634-721-5

Vanha siirtomaa-ajan henki kummittelee Lapin matkailun yllä ja se vaatii entistä suurempia asiakasvolyymejä, entistä vauhdikkaampia aktiviteetteja ja yhä pinnallisempaa säpinää. Mikään ei näytä muuttuneen sitten 50-Iuvun, jolloin Urho Kekkonen kirjoitti teoksen Qnko maallamme malttia vaurastua. Hänen mukaansa Lappi tarjoaa muulle Suomelle halpaa raaka-ainetta, halpaa työvoimaa ja halpaa energiaa. Puuttuu enää vain, että litaniaan lisätään myös halpa maisema.

Kaihon kotimaa kertoo vanhasta siirtomaa-ajan perinteestä Lapin matkailussa. Vanha Lappi on saanut väistyä ja tilalle on tuotu urbaaneja elämyksiä ja motorisoituneita aktiviteetteja. Etelä on tuotu arktiseen tunturiin. Valokuvaaja Heikki Rissasen kuva englantilaisesta käärmettä kesyttävästä muovilappalaisesta (kannessa) kertoo kaiken nykyisten lappilaisten matkailuyrittäjien lapinkuvasta.

 

Ps. Kirja on loppuunmyyty!

Lapin ja lannan rajalla
ISBN 952-99388-0-2

Tapani Niemi osoitti vuonna 2000 teoksessaan Kaihon kotimaa, että Lapin matkailulta puuttuu sisältO. Tunturit tarjoavat kaiken maailman herkkuja, vain yksi joukosta puuttuu, Lappi itse.

Nyt kirjailija vastaa kysymykseen, mitä so Lappi sitton on. Millaisia asioita Lapin matkailun pilää sisältää, jotta se olisi todella aitoa Lapin matkailua eikä modernia tuontitavaraa, muovi- tai pitsa-Laplandiaa?

Tämä kirja ci ole elämys eikä elamystiikkaa. Tamä kirja on matka vanhan Lapin historiaan, perinteeseen ja arkeen.

Tämä kirja on modernin kulttuurimatkailun perusteos, joka yhdistää uuden ja vanhan.

 

Hinta: 33 € ( sis. 5 € toimitusmaksua)

Tilaa kirja numerosta 050 330 866 7 tai osoitteesta

(Muista laittaa sähköpostitilaukseen puhelinnumerosi. Vahvistan tilauksen soittamalla.)

Palaa kirjat - sivulle