Untitled

 Etusivu - Esittely ja yhteystiedot - Kirjat - Journalistinen tuotanto - Vanha Lappi -Medialanssi -
 Palvelut - Lapin matkailu - Lapin luonto - Vuotoksen kansallispuisto - Politiikka - Arkisto - plogi

 

Kestävä vaihtoehto on olemassa

Lapinliiton visio: Lappi vuonna 2030

Valtio päättää Lapin elinkeinopolitiikasta. Se suosii suuryhtiöitä, raskasta teollisuutta ja ryöstötaloutta. Tämä jumalaton meno johtaa vararikkoon. Henkinen ilmapiiri on tunkkainen, suvaitsematon ja ahdistava. Nuori väki pakenee maakunnasta kuin lehmät palavasta navetasta. Päättäjät vakuuttavat silti, ettei nykyiselle politiikalle ole vaihtoehtoa. He eivät ymmärrä mistä puhuvat. Kyllä kestävä vaihtoehto on olemassa mutta se vaatii Lappia muuttumaan.

Vaihtoehtoinen visio: Lappi vuonna 2030

Lapin kohtalonkysymykset:

1. Tulevaisuuden Lappi suosii nuoria koulutettuja naisia. Heidän mukanaan tulevat nuoret miehet, lapset ja usko tulevaisuuteen. Nykyinen Lappi ei tarjoa heille mitään.

2. Tulevaisuuden Lappi arvostaa luontoa ja luovaa taloutta. Kehittyneet elinkeinot hyödyntävät luontoa pääomana, eivät raaka-aineena kuten nykyinen ryöstötalous. Palveluelinkeinojen jalostusastetta pitää nostaa ja siirtyä koneellisesta rälläyksestä tarinankerrontaan.

3. Tulevaisuuden Lappi on suvaitsevainen, moniarvoinen ja kulttuurinen maakunta, jossa on puhdasta luontoa, hiljaisuutta ja mielenrauhaa.

Palaa